Jakość wody

Większość wody pitnej w Polsce jest twarda. Wyeliminowanie z niej soli mineralnych, które powodują twardość wody spowodowałaby, że woda nie nadawałaby się do spożycia.

Dzięki polu elektromagnetycznemu woda nie zmienia składu chemicznego. Występują jedynie zmiany fizyczne - porządkowanie cząsteczek wody. Nie niszczą one związków mineralnych zawartych w wodzie.

Woda nadal posiada tą samą twardość, nabywa jednak właściwości wody miękkiej.

Wszędzie tam, gdzie stosowane są środki czyszczące, dzięki efektowi miękkości wody, ograniczane jest ich zużycie. Mydło, szampony i proszki bardziej się pienią i łatwiej się wypłukują.

Dzięki większej ilości tlenu woda jest lepiej przyswajana przez człowieka, co pozytywnie wpływa na organizm. W połączeniu z efektem miękkości daje korzystny wpływ na skórę i włosy. Zmniejsza się ilość podrażnień szczególnie u dzieci i u osób o wrażliwej skórze.

Brak kamienia eliminuje z instalacji ciepłej wody bakterię Legionnella, dzięki czemu unika się możliwości zarażenia legionellozą.


» powrót do listy korzyści